Tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het harsen

Zo hou je langer profijt van je behandeling en voorkom je vervelende situaties

Advies bij harsen

Een goede voorbereiding is het halve werk en zorgt uiteindelijk ook voor een beter resultaat. Door de volgende adviezen ter harte te nemen heb je langer profijt van je behandeling en voorkom je eventuele vervelende situaties.

R

Wat je zelf alvast kunt doen:

Ter voorkoming van ingroeiende haren, is het verstandig om 1 à 2 dagen van tevoren het gebied wat geharst gaat worden te scrubben. Gebruik hiervoor het liefst een milde, neutrale scrub.

Zorg ervoor dat de haren minimaal een halve, en maximaal 1, cm lang zijn. Wanneer de haren te kort zijn zal de hars de haren niet meenemen, waardoor er haren achter kunnen blijven. Wanneer ze te lang zijn, is het harsen pijnlijker.

Wanneer je een lage pijngrens hebt, wil het helpen om 30 minuten voor de behandeling 1 of 2 paracetamols in te nemen. Dit kan de pijn sterk verminderen.

Draag voor en na de behandeling los vallende kleding. Een panty of strakke broek kan vooraf aan de behandeling de haren plat maken waardoor ze niet worden meegenomen door de hars. Na de behandeling kan strakke kleding irritatie veroorzaken.

Een regelmatig harsritme zorgt voor een prettigere (minder pijnlijke) behandeling. Ik adviseer je om binnen 3 tot 6 weken na de behandeling terug te komen. De haren hebben dan de juiste lengte bereikt om opnieuw geharst te kunnen worden.

Laat je op professionele wijze harsen bij Schoonheidssalon Happy-Nes

Geharste benen naverzorging met creme lotion
Q

Wat je vooral niet moet doen:

Harsen bij het gebruik van de volgende medicijnen: Retin-A, Renova, Defferin, Isotreti-toin en Roaccutane.

Over een gebied harsen wat al gevoelig en/of geïrriteerd is.

Hars bij voorkeur niet in de week voor en tot 3 dagen na de menstruatie als je gevoelig bent voor pijn.

Voor de harsbehandeling bodyolie of lotion op het te behandelen gebied aanbrengen. Hierdoor kan de hars minder goed hechten aan de haren en krijg je een minder goed resultaat.

De huid scrubben direct na het harsen. Wacht hier altijd minimaal 3 dagen mee. Na deze 3 dagen is het geen probleem en voorkomt het ingegroeide haren.

Ga minimaal 24 uur na het harsen niet met het behandelde gebied in de zon. Kan het niet anders? Smeer elk halfuur zonnebrand met een hoge beschermingsfactor. De huid wordt door een harsbehandeling verdund en is gevoeliger voor invloeden van de zon. Wanneer deze in contact komt met zonlicht verbrandt je sneller en is er een grote kans op pigmentverschuivingen in de huid (verkleuring).

Voorkom hitte. Ga tot 24 uur na het harsen niet zonnen, niet naar de sauna, neem geen hete douche of een heet bad.

Blijf de eerste 24 uur na het harsen uit het zwembad en uit zee.

Gebruik de eerste 24 uur na het harsen geen geparfumeerde producten op de huid.

Ga niet sporten direct na een harsbehandeling (vanwege zweten). Geef je huid het liefste een dag rust. Zo voorkom je irritaties en jeuk.

Scheer nooit tussen de harsafspraken door. Dit verstoort de ontharingscyclus!

Groetjes,
Vanessa